Vassa kedjor 

Säkerheten framför allt

Alla som någon gång har arbetat med trä och virke vet vikten av att ha bra verktyg. En vass kedja eller sågblad förhöjer upplevelsen och gör arbetsmiljön säkrare.

En slö kedja ger dåligt och ojämnt resultat samtidigt som den är mer kastbenägen och sänker avverkningskapaciteten. Det är en onödigt stor utmaning att göra ett säkert fällskär med en kedja som drar snett.

Om Markusson

Markusson Professional Grinders AB är världsledande tillverkare av automatiska kedjeslipar. I mer än trettio år har vi tillverkat helautomatiska kedjeslipar som förbättrar resultaten, ökar produktiviteten samt ökar säkerheten för våra kunder. Kontakta oss om ni har ett intresse av att köpa en automatisk kedjeslip.

Lös problemet med en automatiskt kedjeslip

Man kan också slipa kedjor med manuella kedjeslipar, men då gäller det att man har gott om tid och har tålamod så att man alltid lyckas slipa med rätt ingång samt med rätt vinklar. I praktiken är det svårt att uppnå samma jämnhet som en automatslip eftersom den per definition inte kan drabbas av den mänskliga faktorn. 
 
I en helautomatisk kedjeslip gör man bara de inställningar som krävs, sätter igång maskinen och kan arbeta med annat under tiden som maskinen effektivt slipar kedjan vass. Efter att alla tänder är slipade stängs maskinen av och kedjan har fått det rätta bettet. 

Kostnadseffektivt, snabbt och säkert med Markusson kedjeslip

Läs mer om fördelarna med Markusson kedjeslipar här.
Markusson Professional Grinders AB håller till i Rimbo som ligger mitt i Roslagen ca 50km norr om Stockholm.