Fördelar
Markusson
automatiska kedjeslipar

Svensk kvalitet

En Markusson sliprobot tillverkas i Sverige. Alla komponenter är av högsta kvalitet vilket säkerställer lång och pålitlig drift. Våra maskiner kräver inte vattenkylning och alla delar är utformade för en så enkel och pålitlig konstruktion som möjligt där alla komponenter är utbytbara.

Allt sammantaget levererar vi en produkt som är mycket pålitlig, kräver minimalt med underhåll och håller länge.

Öppet och säkert system

Markusson automatiska kedjeslipar är öppna lösningar. Det innebär att man under hela förloppet har full insyn i hur slipningen faktiskt går till och enkelt kan göra små justeringar. När en inställning behöver göras ser man direkt resultatet och behöver inte gissa sig till effekten eller hoppas på det bästa. Man ser helt enkelt direkt att slipningen utförs på rätt sätt.

Flyttbar lösning

I många fall är det önskvärt att kunna slipa direkt i anslutning till avverkningen. Det är möjligt med en kedjeslipmaskin från Markusson då maskinerna är enkla att transportera och montera. Dessutom drivs maskinerna med 230 volt eller 12 volt.

Det gör att man sätter upp maskinen på plats och kan låta den slipa kedjor under tiden som man själv arbetar.

Ergonomi och arbetsmiljö

Gör några enkla inställningar och sätt igång. Resten sköter maskinen. Det innebär att operatören slipper enformigt och precist arbete, man slipper andas in smuts och småpartiklar och kan koncentrera sig på annat.

Kostnadseffektivt över tid

I arbetet med slipningen behövs ingen vattenkylning. Det gör Markussons maskiner mindre komplicerade vilket leder till en konstruktion med färre komponenter och ett lägre pris. Samtidigt är våra maskiner automatiska precisionsverktyg som slipar kedjor på ett sätt som inte kan utföras av en människa. Exakt samma djup,längd och vinkel varje gång garanterar optimalt vassa kedjor. 

Sparar tid

Markussons automatiska kedjeslipar sparar tid genom att arbetet i skogen utförs snabbare och säkrare med vassa kedjor. Dessutom vet vi att det alltid finns att göra! Om inte svärdet ska riktas ska bommarna slipas. Drivlänkar ska gradas och noshjul ska bytas. Låt en Markusson automatslip göra jobbet med kedjan så blir det vasst och så blir det gjort.